De meesten van ons kennen het verhaal van koningin Esther wel. Ze valt in de smaak bij de koning, maar moet voorzichtig zijn. Haman, zijn rechterhand, wil namelijk niets liever dan alle Joden uitmoorden. Wat hij zich alleen niet realiseert, is dat ook Esther van Joodse afkomst is. Om zichzelf, haar oom en volksgenoten te redden, doet ze een poging om de koning op de hoogte te brengen van Hamans kwade praktijken. Ze nodigt beide mannen uit voor een etentje bij haar thuis…

Die avond vraagt de koning wat Hij voor haar kan betekenen. Esther kan hem alles vragen… maar besluit te wachten. Wel nodigt ze hen opnieuw uit, voor de daaropvolgende avond. In die nacht gebeurt er iets bijzonders! Het lukt de koning niet in slaap te komen. Om de tijd te doden laat hij zich voorlezen uit een boek met gedenkwaardige gebeurtenissen uit het verleden. Daarin staat beschreven dat Mordechai (Esthers oom en Hamans grootste vijand!) het leven van de koning heeft gered. Hij is er echter nooit voor beloond!

De koning besluit Mordechai de volgende dag alsnog te verhogen en Esther opnieuw de vraag te stellen: Wat kan ik voor je doen? Dit is hét moment waarop Esther de koning kan vertellen over Hamans ware aard. Ze ontvangt alle begrip, en de koning rekent direct met hem en al zijn kwade plannen af! Soms verlangen we naar een doorbraak, maar weten we: uit eigen kracht lukt het niet! Weet dan dat God in staat is om zich tegen jouw situatie aan te bemoeien, net als bij de slapeloze nacht van de koning. Bij Hem kan alles in één moment anders worden. Maar durf te wachten op Zijn timing!