Campagne Ouahigouya, Burkina Faso

24 t/m 28 februari 2016

Dag 5 | Zondag 28 februari

De hemel is rijker!

Wat heb je aan goed nieuws als je niet weet dat het er is. Het is voor ons moeilijk voor te stellen, maar de wereld is vol van mensen die niet over Jezus hebben gehoord. Daarom gaan we steeds weer naar deze plaatsen. En jij helpt ons daarbij met je gebed en je financiële steun.

Vanavond sloten we de campagne af in Ouahigouya. We zijn op een missie om meer mensen in de hemel te zien komen. Wat was het een eer om hier een campagne te mogen doen. Vandaag hoorde we de eerste berichten al van bekeerlingen die vanmorgen de kerken bezochten! Naast alle menen die zijn gered, hebben we ook veel mogen zaaien met Gods woord. De kerk die hier nog klein was, is versterkt en klaar voor de toekomst.

Afscheid nemen is altijd een beetje emotioneel, maar als christenen blijven we altijd met elkaar verbonden. We hebben straks de eeuwigheid om elkaar weer te zien.

In de komende dagen hebben we nog een aantal heel belangrijke ontmoetingen voor de komende campagnes. Bid alsjeblieft voor vruchtbare contacten en een veilige reis naar huis.

Ondertussen stromen de aanmeldingen in Nederland binnen voor Simply Jesus! Dit feestje wil je echt niet missen. We gaan met elkaar vieren dat Jezus leeft. Ook Nederland heeft het evangelie zo hard nodig! Mis je vroeg boek korting niet en meld je hier vandaag nog voor aan: www.goandtell.nl/simplyjesus

David de Vos
en het team van Go and Tell

Dag5

Dag 4 | Zaterdag 27 februari

I love you 

Vandaag sloten we onze conferentie af. Deze loopt altijd parallel aan de campagne. Ons doel met de conferentie is om de kerk toe te rusten en de mensen uit te dagen om in beweging te komen. Uiteindelijk zijn zij degenen die hier blijven en de regio kunnen aanraken met Gods liefde.

Er was een buitengewone uitstorting van Gods Geest. Wat een bemoediging voor de gemeente hier.

Vanavond mochten we opnieuw duizenden mensen over Jezus vertellen. Vele reageerden op de oproep en gaven hun leven aan Jezus. Dat blijft het grootste wonder.

Verschillende mensen vertelden dat ze door God aangeraakt en genezen waren. Zoals deze oude vrouw, die haar zicht weer terug kreeg op hoge leeftijd! Een ander genas van een ernstig buikprobleem. Weer iemand anders was hardhorend. Fluisteren kon ze niet horen. Vanavond fluisterde ik “Jezus” in haar oren en ze kon het duidelijk horen!

Ik vroeg of haar man er ook was, maar die was thuis. Ik zei als je vanavond thuiskomt en je man fluistert: I love you! Dan kun je het horen! De menigte schoot in de lach. Geweldig om met elkaar te vieren dat Jezus leeft!

David de Vos
en het team van Go and Tell

Dag-4

Dag 3 | Vrijdag 26 februari

Waarom moest Jezus Zijn bloed geven om onze zonden te kunnen vergeven? Waarom kon God de prijs niet met geld, goud of zilver betalen? Hij heeft er immers genoeg van. Omdat geld, goud en zilver in het heelal niets waard is! Als je sterft kun je het namelijk niet meenemen. Het enige dat waarde heeft in de hemel, maar ook echt waarde heeft op aarde, is het leven. God zegt in Leviticus 17:11 dat het leven in je bloed zit.

Het bloed in jouw aderen is meer waard dan al je geld op de bank, want verlies je het dan verlies je ook je leven! Is je bloed ziek, dan is je leven in gevaar. Je leven zit in je bloed! Jezus gaf Zijn bloed en dus Zijn leven! Dat is wat waard in de hemel, zelfs zoveel dat iedereen, die dat accepteert, voor altijd bij God in de hemel mag zijn. Klinkt ingewikkeld, maar eigenlijk is het best makkelijk. ‪#‎SimplyJesus‬

Daarom is het ook zo dat er bloedoffers van een dier moet worden gegeven in andere religies. Vroeger was dat ook zo met de Israëlieten, maar sinds Jezus is gestorven voor onze zonden is dat niet meer nodig. God vroeg een leven voor een leven, maar nu is het Zijn leven voor het onze.

Daar sta je dan, met zoveel kostbare mensen voor je en dan denk je…….dat ik ze dit mag vertellen, wat een eer!

Dank voor jullie gebeden! Nog twee prachtige dagen te gaan.

Dag-3

Dag 2 | Donderdag 25 februari

Kreupel en blind, maar Jezus geneest! 

Hier in Ouahigouya geldt de hoogste staat van paraatheid i.v.m. terrorisme. De aanslag van onlangs in de hoofdstad heeft alles op scherp gezet. Het gebied waar we ons in bevinden is officieel een gevarenzone en bevindt zich maar 70 kilometer van Mali. Daarom heeft de overheid besloten dat er tussen het podium en het publiek een heel groot gat moet zijn. Tot mijn enorme frustratie, want ik wil de mensen zo graag dichtbij. God is een God van dichtbij en niet van afstand.

Gelukkig is er geen gat in de wereld dat God niet kan overbruggen. Vanavond sprak ik over Jezus en over hoe Hij de zieken geneest. Nadat de mensen hun hart aan Jezus konden geven, bad ik voor wonderen. Het duurde even, maar het leek net alsof er een bom van vreugde en wonderen af ging!

Een man die na een ernstige ziekte veel letsel overhield, genas ineens! Hij was kreupel, zat in een rolstoel, had 2 krukken en was blind. Nu stond hij naast me te dansen en te springen op het podium en hij riep: ‘de voorgangers kennen mij! Ze weten dat het waar is!’ Hij was zo blij en wij natuurlijk met hem. Alleen Jezus kan deze dingen doen; het is heerlijk om dit mee te mogen maken. Bedankt voor jullie gebed!

David de Vos
en het team van Go and Tell

MG_3142a

Dag 1 | Woensdag 24 februari

Groeten vanuit Ouahigouya, Burkina Faso, Afrika! Vanavond is onze campagne van start gegaan. We hebben lang moeten reizen om hier te komen. De stad waar we zijn, heeft nog niet eerder een campagne gehad. Het percentage moslims in de stad is meer dan 90%.

De opening was mooi. Een paar duizend mensen hadden zich verzameld om het woord van God te horen. De harten waren open om Jezus als Heer te ontvangen! Ik heb vanavond voor mijn gevoel de goede strijd van het geloof gestreden. Het is het grootste voorrecht, maar ook altijd een strijd. Wat is het heerlijk om te weten dat Jezus al gewonnen heeft en dat je de duivel daar alleen maar aan hoeft te herinneren.

Zo getuigde vanavond een oudere vrouw te zijn bevrijd van demonen die haar al 40 jaar lastig vielen. Ze moesten vluchten voor Jezus. Een ontroerend verhaal was dat van een verlamd meisje van 8 jaar oud dat na 5 jaar voor het eerst weer kracht in haar benen had om te staan. Ze moet nu gewoon weer leren lopen!

Jesus is in town! En wij mogen erbij zijn. Wil je voor ons bidden? Bid voor deze plaatst, bid voor een doorbraak voor veel mensen die Jezus zullen leren kennen en voor tienduizenden die naar het evangelie komen luisteren.

David de Vos
en het team van Go and Tell

MG_2777web