Campagne Tenkodogo, Burkina Faso

 

Dag 5 – zondag

My chains are gone! I’ve been set free!

Een vrouw, die 6 jaar bezeten was, ging aan een zware ketting gebonden door het leven. Op deze manier probeerde haar man haar in bedwang te houden. Jezus raakte haar aan en haar man vertelde: ‘ze is veranderd’! Hij bevrijdde haar en samen kwamen ze hun verhaal vertellen.

Tijdens onze laatste avond vereerde de traditionele koning ons met zijn bezoek aan de campagne. Gelukkig was de Koning der koningen er ook! Hij bevrijdde, genas en redde mensen, ook weer vanavond!

Elke campagne sluiten we af met een golf aan zegeningen. Gebeden voor het land, de regering, de mensen, hun zaken, school, noem maar op. Op elke zegen komt een oorverdovend AMEN!

Woorden schieten te kort. We zijn dankbaar. Dankbaar voor de redding van duizenden kostbare zielen. Dankbaar naar Jezus toe, maar ook naar al onze donateurs, die deze campagne mogelijk maken!

David de Vos en team van Go and Tell

Genezing-Go-And-Tell

Dag 4 – zaterdag

Een boost voor de kerk!

Vanmorgen sloten we de leidersbijeenkomst af. Het trainen van de voorgangers en kerkwerker is net zo belangrijk als de campagne zelf. Zij blijven als wij weer gaan. Ze zullen de nieuwe bekeerlingen opvangen. Weken van te voren worden ze hier op voorbereid. Mensen zullen de gemeentes gaan bezoeken voor gebed. Het is ontroerend om te zien wat de campagne doet in de gemeentes. Ze ontvangen nieuwe visie en een boost voor hun gemeente; een bemoediging vanuit de hemel.

Gods Geest was sterk aan het werk onder de leiders, vele riepen het uit naar God en Hij antwoordde.

Ook vanavond genazen er verschillende doven. Een jonge man was doof geboren en was inmiddels 18 jaar! Zijn oudere broer bracht hem naar de campagne. Weer een ander bracht haar kindje dat haar arm niet kon bewegen vanaf haar geboorte. Ze was inmiddels 8 jaar, maar vanavond genas ze. De verhalen zijn te veel om op te noemen.

God heeft belooft dat Hij Zijn Geest zou uitstorten op alle vlees! Daar mochten we vanavond getuige van zijn.

Morgen is de laatste avond! Bidden jullie mee dat de stad zal uitlopen om het evangelie te horen?

David de Vos en team Go and Tell

Tenkodogo

Tenkodogo-Child

Dag 3 – vrijdag

Doofstom geboren jongen geneest!

Vanavond hoorden we hoe een 14-jarige jongen voor het eerst in zijn leven kon horen. Er was nog een jongen die na 5 jaar doof te zijn geweest weer kon horen. Hij kwam het samen met zijn vader vertellen. Ze kwamen vanuit een dorp hier in de buurt. De vader was vastberaden om het dorp te vertellen wat Jezus voor zijn zoon heeft gedaan.

Er waren meer prachtige getuigenissen.

Elke keer als we in Afrika zijn of als ik me voorbereid om te spreken dan moet ik deze vraag beantwoorden: waarom doen we dit?

Het antwoord vind ik in de Bijbel:
Psalms 49:8
Geen mens kan een ander vrijkopen,
wat God vraagt voor een leven, is niet te betalen.

Wat we doen is niet te betalen; zo mooi en zo belangrijk! Jezus heeft ons vrijgekocht en dat mocht ik vanavond opnieuw delen. Ik mocht opnieuw duizenden mensen begeleiden in een gebed van redding.

Duizenden mensen riepen de naam van Jezus aan! God zegt wanneer je mij zal aanroepen dan zal je worden gered! (Romeinen 10:13) Jezus heeft ons gevraagd om het evangelie met de wereld te delen. Daarom gaan we!

TL Osborn zei eens: Iedereen zou moeten gaan of iemand in zijn plaats moeten sturen. Wanneer je je realiseert hoe belangrijk al deze kostbare mensen zijn voor Jezus, dan wil je gaan. Steeds weer.

David de Vos en het team van Go and Tell

Reinhard-Bonkke

Dag 2 – donderdag

Wat een opkomst!

De menigte van vanavond is ten opzichte van gisteren enorm gegroeid en dat op de tweede avond! Als er zo’n grote groep mensen voor me staat heb ik maar één verlangen en dat is om ze bij Jezus te brengen.

Gods liefde ging als een stroom over de mensen heen. Je bent geliefd, geaccepteerd, je zonden zijn vergeven. Wat is het gaaf om het evangelie te mogen preken!

Ook vanavond bevestigde God zijn woord met wonderen. Een man die drie jaar lang slecht zicht had kon weer zien! Daarnaast waren er vele kreupelen die vrijmoedig begonnen te wandelen. Iemand die halfzijdig verlamd was kon zich weer bewegen.

Samen met Laurens Lagerwerf ben ik begonnen aan de seminars voor de christenen. We willen dat de kerk weet: als wij het kunnen, dan kunnen jullie het al helemaal! Ga ervoor, geloof God en stap uit!

Dat zeggen we ook tegen iedereen die dit lees. Leef je leven met Jezus! Omarm Hem. Een leven zonder Jezus, is een leven niet geleefd.

Bedankt voor jullie gebed en alle bemoedigende reacties.

David de Vos en het team van Go and Tell

Crowd-Tenkodogo

Dag 1 – woensdag

Chaos!

Dank u Jezus! is bijna alles wat ik kan opbrengen als ik vanavond probeer te beschrijven. In een land waar een paar weken terug de president met grof geweld werd afgezet, ervoeren we een uitstorting van Gods liefde en kracht.

We hebben nog niet eerder zo’n krachtige eerste avond gehad. Ik had sterk het idee dat de Heilige Geest me vroeg te spreken over de wonderen van Jezus.

Nadat veel mensen tot geloof waren gekomen, baden we dat Jezus zich zou laten zien zoals in de tijd van de bijbel.

Het was alsof er een bom afging! Wat een kracht van God kwam er vrij. Overal gebeurden er wonderen. Rolstoelen gingen de lucht in, blinde ogen openden, doven gingen horen!

De menigte van bijna 18.000 man was moeilijk in de hand te houden. Zoveel vreugde en opwinding.

Een vrouw die 22 jaar in een rolstoel had gezeten, vertelde – nadat ze haar wonder had ontvangen – dat ze nog niet eens gered was. Jezus was haar voor!

Bedankt voor jullie gebed voor de mensen hier!

David de Vos en het team van Go and Tell

Genezing-Moslim

Genezing-Verlamde