Er is een grote kans, dat wanneer je God niet kent, je na het lezen van de eerste twee hoofdstukken zegt: “Je hebt me niet overtuigd.” En wanneer ik tijd zou hebben om persoonlijk met je te praten, zouden we waarschijnlijk in een diepe discussie belanden waarin jij je argumenten tégen God hebt en ik mijn argumenten vóór God. Maar waarschijnlijk zouden we dan een heel vermoeiende tijd hebben, zonder resultaat. Ik heb de vorige hoofdstukken dan ook niet zozeer geschreven om je te overtuigen, maar om je te prikkelen. Tenslotte zijn er wereldwijd twee miljard mensen die geloven dat God bestaat. Dat is een té groot succes voor een verzonnen verhaal!

Misschien heb jij een beeld van God als een oude man met een lange baard van wie je geen plezier mag hebben in het leven. Misschien zie je God meer als een substantie of als lucht, maar in elk geval niet als een persoon. De kans is groot dat jouw beeld van God is gevormd door hoe anderen Hem hebben afgeschilderd. Misschien waren dat je ouders, omdat ze je gedwongen hebben om te geloven. Ik kan me voorstellen dat zoiets weinig goede herinneringen oproept. God dringt zich namelijk niet op. Hij is een God van liefde. Maar hoe je Hem ook ziet, waarschijnlijk is je beeld van God niet gebaseerd op een persoonlijke ontmoeting met Hem.

Laat me je uitleggen wat ik bedoel. Ik ben inmiddels vele jaren gelukkig getrouwd met Joyce en vader van twee geweldige jongetjes. Toen ik verliefd werd op Joyce was ik helemaal hoteldebotel. Op geen enkele manier had ik een kansberekening gemaakt van onze relatie. Ik ben niet thuis gaan zitten met een Excel sheet om alle voors en tegens op een rijtje te zetten en om te berekenen dat mijn grootste kans op geluk met haar zou zijn. Ik voelde me gewoon aangetrokken tot wie ze was. Zij had wat ik niet had. Ze was super sociaal en gestructureerd. De frequentie waarop ik mijn liefde voor haar voelde, had niets met ratio te maken, maar met een gevoel van liefde. Dat gevoel kende ik tot die tijd alleen voor mijn ouders, mijn broers en zussen en vrienden, maar op die gevoelsfrequentie kwam er ineens een nieuwe, intense golf van liefde bij.

Toen werden onze kindjes geboren. Ik kan er nog steeds niet bij dat mensen met eigen ogen zien hoe een kind ter wereld komt en nog steeds niet kunnen geloven dat er een God is die dat leven maakte. Het is zo mooi! Toen Joyce zwanger was van ons eerste zoontje, dacht ik: hoe zou hij eruit zien, op wie zou hij lijken? Maar zodra hij geboren was, dacht ik: Natuurlijk! Dit ben jij! Mijn zoontjes hoeven niets te doen of te verdienen om mijn kind te zijn. Die liefdesband is er automatisch. Ik hield direct van mijn jongens en ben automatisch trots op wie ze zijn.

De frequentie van de liefde is ook de frequentie waarop je God kunt ontmoeten. Als je echt openstaat voor het idee dat God bestaat, is het belangrijk om niet alleen je verstand te openen en te begrijpen hoe het zit, maar vooral je hart te openen voor wie Hij is. Dat is namelijk de frequentie waarop God communiceert: op hartsniveau.

Als je naar de radio luistert, hoef je maar een beetje naast de juiste frequentie te zitten of je hebt ruis. Je hoort niks. Sommige mensen zitten er ook in het leven net naast. Ze zeggen: ik geloof in de liefde, of ik geloof in mezelf, maar ze zitten net naast hoe God het leven bedacht heeft. Als je wilt afstemmen op hoe God jouw heeft leven bedoeld, moet je afstemmen op zijn liefde. De Bijbel zegt: God is liefde. Als je God alleen met je verstand probeert te begrijpen, zul je er niet uitkomen. De Bijbel zegt dat de aarde Gods voetenbank is. Ik zeg daar dan achteraan: het heelal is zijn lcd-scherm. Hoe kun je zo’n grote God ooit met je verstand bevatten? Hij neemt de hele wereldgeschiedenis in beslag en nog steeds ontdekken wetenschappers nieuwe dingen, maar het meeste is alleen maar een bevestiging van wat God allang in de Bijbel heeft aangegeven. God is te groot voor in je hoofd, maar past precies in je hart.

Bovenstaande tekst komt uit het boekje ‘Ja, Ik besta’ van David de Vos. Heb jij je wel eens afgevraagd of er meer zou zijn tussen hemel en aarde? Zou God bestaan? Dit makkelijk te lezen boekje gaat in op dit soort vragen en is perfect om de mensen in je omgeving te steunen in hun zoektocht naar God. David daagt de lezer uit om het zélf te ontdekken: God bestaat! Bestel ‘m via onze webshop.

Boek.Ja,Ik-besta.Preview.2 stuks