Terwijl ik uit een afspraak kom, zie ik een gemiste oproep van mijn vader. Ik stap op de fiets en besluit hem direct terug te bellen. Aan het einde van ons gesprek, stop ik de telefoon in m’n jaszak en zie ik in de verte een Volkswagen Polo staan. Midden op het fietspad! De neus naar mij toe geparkeerd!

Het eerste wat ik denk is: Word ik zo dadelijk beroofd? Is er iemand gevallen? Maar dan stapt er een man uit de auto. Zodra hij voor de motorkap staat, begint hij wilde gebaren te maken. Oké, het is me duidelijk: hij wil dat ik afstap. Ik denk bij mezelf: o nééééé! Het is er zó een! Ik bedoel, je hebt agenten en agenten 😉

De beste man spreekt me aan: “Was u aan het bellen op de fiets?” Ik kan natuurlijk niet liegen en beken dat ik mijn vader aan de lijn had. Wat volgt is niet mis: een fikse boete! En als dat nu de enige was van de afgelopen tijd… Je hebt van die momenten dat alles tegelijk komt. Ook al weet je dat het je eigen schuld is, het geeft een naar gevoel. Gedachten die opspelen zijn: heb ik iets verkeerd gedaan? Staat er een deur open, waardoor de vijand kan roven? Soms zijn we geneigd te denken: Heer, wilt U mij een lesje leren? Is er iets wat ik nog niet helemaal snap?

Toch staan er dan die prachtige woorden van God in Jesaja 54:15: Word je toch aangevallen, het komt niet van Mij. God stuurt geen politiemannen op ons pad! Of ongelukken, of ziekte, of ellende. Life happens! De duivel wil je aan het twijfelen brengen over onze goede God. Hij wil dat je bij elk incidentje denkt: Is God tegen mij? Maar niets van dit alles is waar. God is en blijft vóór ons, want onze God is een GOEDE God!