Hitler mag naar de hel, daar zijn heel wat mensen het over eens. Vaak, als ik probeer uit te leggen dat Jezus naar de wereld kwam om ons te redden van de zonde, krijg ik als tegenwerping: ‘Ik ben toch geen slecht mens? Ik doe allerlei goede dingen.

Natuurlijk is het makkelijk om jezelf te vergelijken met mensen die het slechter doen dan jij. En in vergelijking met Hitler ben je natuurlijk een heilige. Toch weet je dat er dingen zijn waarin je tekort bent geschoten of waar je fout zat. Die kennis van goed en kwaad zit in je hart. Waarom zeggen we dan zo gemakkelijk: ‘Ik ben een goed mens’? Ik hoor mensen ook wel eens zeggen: ‘Als God liefde is, stuurt Hij je toch niet naar de hel?’ Dat klopt. God zal je nooit naar de hel sturen. In Matteüs 25 vers 41 staat dat de hel is voorbereid voor de satan en zijn demonen. Gods grootste tegenstander staat Gods grootste straf te wachten. God heeft juist voorzien in ontsnapping aan die hel!

Er zijn maar weinig kerken en predikers die iets durven te zeggen over de hel, omdat het zo’n vreselijk onderwerp is, maar Jezus had het er vaak over. Niet om druk op je uit te oefenen, zo van: ‘Als je Mij niet gelooft, ga je naar de hel!’ Maar als oproep en uitdaging: ‘Identificeer je niet met Mijn vijand. Ga niet met hem mee die kant op. Ik wil je redden van de ellende!’ Het positieve nieuws van het evangelie is dat God ons kwam redden van zonde, ziekte, dood en hel. Je hoeft je vandaag geen zorgen te maken of je naar de hel gaat, als jij gelooft dat Jezus voor jou gekomen is. Jezus is Gods uitgestrekte hand om je te redden.

Als iemand iets verschrikkelijks heeft gedaan en zichzelf van het leven berooft, kun je denken: die komt er makkelijk vanaf. Gelukkig is God niet oneerlijk. Hij laat het kwaad niet onbestraft. Er komt een dag dat we allemaal voor God komen te staan, met alles wat we hebben gedaan. Er kunnen allerlei redenen zijn dat we dingen niet goed hebben gedaan. De Bijbel zegt in Romeinen 5:12 dat de zonde tot ons allemaal is gekomen. Het is als een soort virus waardoor we allemaal ziek zijn geworden. Ook christenen kunnen soms lelijke dingen doen. Ik vergelijk de zonde wel eens met de zwaartekracht: die trekt je naar beneden en stopt pas met trekken op het diepste punt. Zo is dat ook met de zonde: die trekt je van de ene naar de andere ellende en eindigt uiteindelijk in de eeuwige dood. Jezus heeft de val van de zonde onderbroken en ons opgetild door zijn oneindige genade. Jouw leven hoeft niet te eindigen in ellende, zonde, dood en veroordeling, maar in vreugde, liefde, voorspoed, genot en de zekerheid dat al je fouten zijn vergeven.

Of je nu een ‘goed’ of een ‘slecht’ mens bent, we hebben allemaal vergeving nodig voor de dingen die niet oké zijn. Met alleen maar roepen: ‘Ik ben toch een goed mens’, kom je niet weg. Het heeft allemaal te maken met het accepteren dat Jezus ook naar jou zijn hand uitstrekt. Dat is de enige sleutel.

Bovenstaande tekst komt uit het boekje ‘Ja, Ik besta’ van David de Vos. Heb jij je wel eens afgevraagd of er meer zou zijn tussen hemel en aarde? Zou God bestaan? Dit makkelijk te lezen boekje gaat in op dit soort vragen en is perfect om de mensen in je omgeving te steunen in hun zoektocht naar God. David daagt de lezer uit om het zélf te ontdekken: God bestaat! Bestel ‘m via onze webshop.

Boek.Ja,Ik-besta.Preview.2 stuks