Blogs

Eens in de zoveel tijd schrijft David een inspirerend stuk, speciaal voor jou!
Je hoofd of je hart? 26 mei 2022

Iedereen heeft wel eens te maken met wantrouwen. Het ontstaat vanuit bepaalde situaties en kan ertoe leiden dat je het nog lang tijd met je meedraagt. Iedere keer dat soortgelijke situaties zich voordoen, dringt het zich aan je op. Doordat je met bepaalde filters naar het leven kijkt, mis je ook soms opportunity’s: je wantrouwen gaat namelijk voorop.

Ik durf niet! 11 mei 2022

In het boek Richteren lees je het verhaal van Gideon. Hij verschuilt zich in de wijnpers, bang voor de Midjanieten en de Amalekieten. Tót het moment dat God hem bezoekt en hem ‘dappere held’ noemt. Hij daagt Gideon uit om in de aanval te gaan en zegt: ‘Nu gaat het gebeuren. Ik heb het besloten. Het is tijd om te gaan!’

Wat heb je wel? 03 maart 2022

In Kolossenzen 2:6 & 7 staat dat we met Christus zijn gestorven én opgestaan. Ook volgt daarna het dringende advies: ‘Blijf in Hem geworteld en gegrondvest, houd vast aan het geloof dat u geleerd is en WEES VERVULD VAN DANKBAARHEID.’ <br />

Hij die zonder zonde is… 22 februari 2022

Ok, laat ik allereerst zeggen dat wat recht is, recht is en wat krom is krom. We mogen het kromme niet recht praten. En we kunnen de schuld al helemaal niet bij slachtoffers leggen. Grensoverschrijdend gedrag is volop in het nieuws. Lijken komen uit de kast en mensen vallen massaal van hun voetstuk. Twee weken geleden Mark Overmars. Eerder natuurlijk al de misstanden bij The Voice met o.a Marco Borsato en Ali B.

Op de borst van de Vader 14 februari 2022

De Bijbel leert ons dat we niet meer in de macht van de duisternis zijn, maar dat we zijn overgebracht naar het rijk van Gods geliefde Zoon (Kolossenzen 1:13). Dat wil zeggen dat je de mogelijkheid hebt om te leven vanuit je nieuwe natuur: de wetenschap dat je 100% geliefd bent. Maar de acceptatie hiervan gaat vaak gepaard met een proces van overgave.

Als God zelf verschijnt 27 januari 2022

Aan het einde van het boek Job, lees je dat God zélf verschijnt. Na alle wanhoop, verlies en ziekte zegt Hij tegen Job: “Ga maar staan. Recht je rug! Kom op! Je had het toch tegen Mij?” Het is opvallend dat God niet ingaat op de details van de situatie. Hij zegt niet: “Och, wat heb je verschrikkelijke dingen moeten doorstaan, Job.” Nee, Hij daagt hem uit om op te gaan staan en Hem de schuld te geven van wat hem is overkomen.

Vrijheid zit vanbinnen 10 januari 2022

Kolossenzen 1:13 zegt: ‘Hij heeft ons gered uit de macht van de duisternis en ons overgebracht naar het rijk van zijn geliefde Zoon.’ Is het je wel eens opgevallen dat er soms belangrijke zaken in de Bijbel staan waar we gemakkelijk overheen lezen? Er staat hier namelijk: ‘Hij heeft ons gered uit de macht van de duisternis’ en niet: ‘Hij heeft ons gered uit de duisternis’. Dat wil zeggen: het kan nog steeds duister om je heen zijn, maar het hoeft geen macht meer over je te hebben.

En wie krijgt er de schuld van? 06 december 2021

In de tijd van Job was Jezus nog niet in beeld. En tóch was er sprake van een uitzonderlijke bescherming in het leven van Job.

Ik wil het zelf doen 16 november 2021

Als de leerlingen van Jezus in een storm terechtkomen en Hij hen tegemoet wandelt over het water, slaat de angst toe. In eerste instantie denken ze dat het om een SPOOK gaat. Petrus probeert zijn angst te overschreeuwen door tegen Jezus te zeggen: “Als U het bent, zeg dan dat ik bij U mag komen.” Dit klinkt natuurlijk superheilig (wat een geloof had die Petrus!), maar was het niet gewoon onzekerheid? Twijfelde Petrus aan de stem die Hij had gehoord? Of die wel écht van Jezus was? Had hij geen genoegen kunnen nemen met de geruststellende woorden “Rustig maar, wees niet bang. Ik ben het!”?