Blogs

Eens in de zoveel tijd schrijft David een inspirerend stuk, speciaal voor jou!
Geef met je hart 14 oktober 2020

Waarom hij wel en ik niet? 07 oktober 2020

Bovennatuurlijke dingen 30 september 2020

Weer op eigen benen staan 23 september 2020

Help, ik twijfel! 16 september 2020

We kennen de uitspraken van Jezus over twijfel. 'Och, twijfelaar', zei Hij, 'waarom heb je zo weinig vertrouwen in Mij?' (Matteüs 14:31 HB) En in Marcus 11:23 zegt Jezus: ´Als iemand tegen die berg zegt: “Kom van je plaats en stort je in zee,” en niet twijfelt in zijn hart, maar gelooft dat gebeuren zal wat hij zegt, dan zal het ook gebeuren.’ Dit suggereert dat twijfel in de weg zit voor onze doorbraak. Daarom hebben we het er maar zo min mogelijk over. <br /> <br /> Maar om twijfel te overwinnen, is het goed om te weten waar twijfel voor dient. Het is in feite een mechanisme om je te beschermen voor falen. Bijvoorbeeld op het moment dat je in een spannende situatie zit en je twijfelt of het wel slim is wat je doet. <br /> <br /> Tomas is een bekende twijfelaar. Maar als je Johannes 11:16 leest, zie je dat hij een diepe liefde voor Jezus had. Hij was zelfs bereid om zijn leven af te leggen, net als Jezus. Het was niet zozeer dat hij twijfelde over de dingen die Jezus gezegd had. Zijn twijfelmechanisme trad in werking toen hij hoorde dat Jezus tot leven was gekomen. Hij wilde niet opnieuw teleurgesteld worden. Daarom zei hij: ´Ik kan het niet geloven, tenzij ik mijn handen in de wonden van Jezus kan leggen.´<br /> <br /> Twijfel hoeft dus niet altijd vanuit een negatieve bron te komen. Het kan voortkomen uit een diepe liefde of een verlangen om iets goed te doen. Als je twijfel in dat licht gaat zien, ga je er anders mee om. Het is niet alleen maar negatief; twijfel probeert je ook te beschermen. Ik hoop dat deze woorden een bemoediging zijn voor degenen die twijfelen.<br /> <br /> "Alleen als ik de wonden van de spijkers in zijn handen zie en met mijn vingers kan voelen, en als ik mijn hand in zijn zij kan leggen, zal ik het geloven." <br /> Johannes 20:25<br />

Je bent nog niet klaar! 10 september 2020

Petrus is ten dode opgeschreven. De nacht voordat hij terechtgesteld wordt, ligt hij te slapen in de gevangenis: tussen twee bewakers in en aan twee handen geketend. Best bijzonder, want: wie slaapt er nu als je de dood in de ogen kijkt? Opeens verschijnt er een groot licht: een engel! Maar Petrus ligt zo diep (!) te slapen dat hij niet wakker wordt. De engel moet hem wakker schudden!

Voetbaluitje 03 september 2020

De meesten van ons vinden dat liegen niet mag. Maar hoe zit het met een leugentje om bestwil? De waarheid kan zo hard zijn, dat je iemand kwetst als je eerlijk bent. Daarom verzinnen we soms halve waarheden. We vertellen niet alles of geven er een draai aan, omdat we de ander geen pijn willen doen of niet brutaal willen overkomen. Hoe mooi is het dan, dat je kinderen hebt die gewoon zeggen wat ze vinden?

What’s in it for me? 26 augustus 2020

Voordat Jezus kwam was Johannes de Doper ‘THE MAN’. Maar toen Jezus op het toneel verscheen, ging alle aandacht ineens uit naar Hem. Hij begon water in wijn te veranderen. Iets wat nog niet eerder was gebeurd. Mensen kwamen naar Johannes om te luisteren naar een mooi verhaal en lieten zich daarna dopen. Maar toen Jezus verscheen, kwam er herstel. Ineens gebeurden overal wonderen: blinden zagen, kreupelen liepen, mensen met huidvraat genazen. Het was opwekking!

In slaap vallen bij God 19 augustus 2020

Ben jij weleens in slaap gevallen tijdens het bidden of het lezen van de Bijbel? Ik wel, en daar heb ik me best weleens schuldig over gevoeld. Daarom wil ik iets vertellen wat jou misschien helpt om er op een andere manier naar te kijken.