Blogs

Eens in de zoveel tijd schrijft David een inspirerend stuk, speciaal voor jou!
‘t Is maar net hoe je het ziet! 22 oktober 2019

Afgelopen zomer ben ik met mijn gezin op vakantie geweest naar Zuid-Frankrijk: een prachtige, zonnige omgeving. En wat een bergen! Vanuit ons huisje keken we uit op de Morgon, een berg met een hoogte van maar liefst 2400 meter. We moesten en zouden deze met z’n viertjes beklimmen. Ons doel: de piek bereiken!

Ik wil sterk worden! 02 oktober 2019

In het verhaal van de barmhartige Samaritaan zie je dat kracht stroomt op de plaats waar het ‘t meest nodig is. Daar waar de meeste chaos en ellende is, zeg maar. Om die kracht te laten stromen heb je een aantal dingen nodig. De barmhartige Samaritaan had, op het moment dat hij een gewonde man zag liggen, een eigen agenda. Hij was ergens naartoe onderweg. Als je de kracht van God wilt zien stromen in je eigen leven, kan het betekenen dat je je eigen agenda voor een bepaalde tijd aan de kant moet zetten. Er breekt iets in van God in je leven, en daar mag je gevoelig voor zijn.

Goud blijft goud 18 september 2019

In 1 Korintiërs 3:12 zegt Paulus dat we op het fundament (dat is Jezus) kunnen bouwen met goud, zilver, edelstenen, hout of stro. Van ieders werk zal blijken wat het waard is, als door het vuur heen. Dit Bijbelgedeelte gaat niet over de redding van je ziel, maar over hetgeen je bouwt of neerzet in deze wereld. De bijbel zegt dat dit onderworpen zal worden aan een vuurproef. Deze vuurproef zal uiteindelijk het goud in jou naar boven halen.

Als God zich ermee bemoeit 11 september 2019

De meesten van ons kennen het verhaal van koningin Esther wel. Ze valt in de smaak bij de koning, maar moet voorzichtig zijn. Haman, zijn rechterhand, wil namelijk niets liever dan alle Joden uitmoorden. Wat hij zich alleen niet realiseert, is dat ook Esther van Joodse afkomst is. Om zichzelf, haar oom en volksgenoten te redden, doet ze een poging om de koning op de hoogte te brengen van Hamans kwade praktijken. Ze nodigt beide mannen uit voor een etentje bij haar thuis…

Golfclub of ziekenhuis? 11 september 2019

‘De kerk mag geen golfclub worden!’ Dat is wat ik God hoorde zeggen toen ik Hem vroeg naar zijn beeld van de kerk. Bij golfclubs kun je alleen terecht met een membershipcard. Ook word je geacht bepaalde certificaten in de wacht te slepen. En tot slot: natuurlijk draag je de juiste kleding, want anders hoor je er niet bij. Dat een golfclub eisen stelt is tot daaraan toe, maar in de kerk gaat het vaak niet anders. Ook hier hebben we onze ongeschreven regels en verwachtingen. Voorbeeldje: stel je voor, je komt als nieuweling binnengewandeld en bent niet op de hoogte van ‘de vaste zitplaats van tante Truus’ op de hoek van de rij… die met het kussentje er bovenop… dan is de oudstenvergadering begonnen!

God is op jouw vluchtroute 16 juli 2019

Soms doe je iets onhandigs en vlucht je voor de consequenties. Want wát als iemand erachter komt? Net doen of er niets is gebeurd en vervolgens vanbinnen op de vlucht slaan is ook nog een optie. Je denkt: zolang we het er niet over hebben, komt alles goed. De vraag is of dat ook echt zo is… In de Bijbel lezen we het verhaal van twee broers die met elkaar in conflict zijn: Jacob en Esau. Wat me opvalt aan dit verhaal, is dat God geen partij kiest. Iets, wat ik wel van Hem had verwacht. Als er Iemand is die kon bewijzen dat één van de twee gelijk had…

Universele leugenaar 12 juli 2019

Soms zijn we teleurgesteld in onszelf. We willen veranderen, maar het lukt niet. We zijn zo gefocust op verandering, dat we vast komen te zitten. We gaan goede dingen doen, om ons goed te voelen, niet omdat ze goed voor ons zijn. Dat breekt op. In de Bijbel staat: ‘Er is geen veroordeling voor hen die in Christus zijn’. We lopen als christenen dus rond met hét vaccin tegen schuld en schaamte, en toch lijken we er de grootste moeite mee te hebben dit toe te passen in ons eigen leven…

It is finished! 11 juli 2019

2 Koningen 7 vertelt ons het verhaal van een stad die belegerd en uitgehongerd wordt door de vijand. De situatie is zó schrijnend, dat er zelfs kinderen worden opgegeten! Vier mannen leven buiten de stadspoort vanwege een huidziekte. Ze komen op het idee om naar het kamp van de vijand te gaan. Voor hen is er toch geen hoop meer. Baat het niet, dan schaadt het niet!

Opstandingskracht in tranen 09 juli 2019

Jezus zegt: Ik ben de opstanding en het leven. Als we deze volgorde aanhouden, betekent het dat er pas leven volgt na een opstanding. Maar voordat je op kúnt staan, moet je eerst zijn gestorven. En bij sterfte hoort verdriet… Laat dat nu iets zijn wat we liever uit de weg gaan!