Blogs

Eens in de zoveel tijd schrijft David een inspirerend stuk, speciaal voor jou!
Gods hartfrequentie 14 augustus 2018

Er is een grote kans, dat wanneer je God niet kent, je na het lezen van de eerste twee hoofdstukken zegt: “Je hebt me niet overtuigd.” En wanneer ik tijd zou hebben om persoonlijk met je te praten, zouden we waarschijnlijk in een diepe discussie belanden waarin jij je argumenten tégen God hebt en ik mijn argumenten vóór God. Maar waarschijnlijk zouden we dan een heel vermoeiende tijd hebben, zonder resultaat. Ik heb de vorige hoofdstukken dan ook niet zozeer geschreven om je te overtuigen, maar om je te prikkelen. Tenslotte zijn er wereldwijd twee miljard mensen die geloven dat God bestaat. Dat is een té groot succes voor een verzonnen verhaal!

Het bewijs 10 augustus 2018

Na een lange vlucht naar Afrika en een vermoeiende rit door de Saharawoestijn ontmoette ik een groep nomaden, de Fulani. Het waren geharde mannen met grote doeken om hun hoofd tegen de wind en het zand. Ik vertelde hen over de liefde van Jezus; dat God naar de wereld kwam door zijn Zoon te geven. Ze zeiden letterlijk tegen me: ‘Dat is het beste nieuws dat we ooit in de woestijn hebben gehoord.’

Het is niet eerlijk! 10 augustus 2018

Als er een God is, waarom is er dan zoveel ellende in de wereld? Als ik één vraag vaak heb gehoord, dan is het deze. Misschien houdt het jou ook wel bezig. Er is een enorme ongelijkheid in de wereld: arm en rijk, dik en dun, zwart en blank, nat en droog, eenzaamheid en gezelligheid, knap en lelijk (naar onze maatstaven!) en ga maar door. Voor veel mensen zijn al deze verschillen het bewijs dat er nooit een God kan zijn, want het is niet eerlijk!

Ben mevrouw de dokter niet 29 mei 2018

Laatst hadden we een vriendje van Jemuel over de vloer. Een superlief mannetje, dat ik sinds jaar en dag van een afstand ken, omdat Jemuel en hij dezelfde leeftijd hebben. Hij valt me op, omdat hij in vergelijking met andere leeftijdsgenootjes méga-sociaal is. Kom ik hem in het dorp op de fiets tegen, dan roept hij altijd opgewekt: ‘Hoi moeder van Jemuel!!!’, zonder schroom of wat ook. Iets, wat voor jongetjes van zijn leeftijd vrij ongewoon is. En als we op vakantie zijn geweest, vraagt hij met oprechte interesse: “Hallo moeder van Jemuel, hebben jullie een fijne vakantie gehad?” De wijze waarop hij op zo jonge leeftijd weet aan te sluiten op emoties, onderscheidt hem van anderen en maakt hem in mijn ogen ‘adorable’.

Van geluksdag tot dramadag 24 mei 2018

Manasse, mijn jongste, vertrok laatst van school voor een schoolreisje naar Slagharen. O, wat had hij een zin! Met een brede glimlach op zijn gezicht zwaaide hij me vanuit een volle bus uit. Joyce was net voor een paar dagen naar London vertrokken, waardoor ik de kids een lang weekend voor mezelf had. Supergezellig, alhoewel mijn jongens me dan ook graag 'uitproberen'. Bij papa kan altijd meer dan bij mama!

God wil met je vissen! 24 januari 2018

Toen ik een jaar of achttien was werd in onze gemeente een conferentie georganiseerd met als thema: Vaderliefde. Mij werd gevraagd om mee te draaien in het gebedsteam. Het leek me wel wat, want bidden voor mensen vond ik tof! Het enige probleem was: hoe moest ik bidden voor mensen, terwijl ik niet precies wist wat Gods Vaderliefde inhield? Ja, ik was vol van God, maar keek vooral naar Hem op als zijnde groot, machtig en heilig. God als Vader? Dat ging er bij mij niet helemaal in.

Twee nachten praten 22 december 2017

“Achterlijk wijf!!! Je hoort op de stoep te rennen, NIET op straat... stomme doos!!!” Ik kijk links van me en zie hoe het raampje van een klein blauw autootje naar boven wordt geschoven, waarna ‘de boze mevrouw’ in rap tempo wegsjoeft. Ik sta perplex en kan nog net op cynische toon uitbrengen: “Nou… ú ook een fijne dag toegewenst, hóór!!!”

Help! Mijn kruik lekt! 29 november 2017

Onlangs baalde ik er weer eens van dat ik niet perfect ben. Heb jij daar ook wel eens last van? Dat je tegen zaken aanloopt, waarvan je denkt: huh?, daar had ik toch allang mee afgerekend? Hoe kan het opnieuw zó de kop opsteken? En meteen daar achteraan denk je: zie je wel! Ik ben niet perfect! Ik schiet tekort!

Verder kijken dan de dood 25 juli 2017

Ik kon me herinneren hoe ik voor hem had gebeden. Hoe ik God om genezing had gevraagd. De jongeman, die een goede vriend bleek te zijn, vertelde me dat de jongen zo’n vier weken na ons gebed overleed…