2016-blogs-website3De Bijbel staat vol met wonderen en zegeningen – en dat is iets heel moois. Maar het gevaar kan zijn dat we daar teveel op gefocust zijn. Dat niet Jezus, maar ons wonder of onze doorbraak alles is waar we mee bezig zijn. Dan streef je je doel voorbij.

Want een nauwe relatie met Jezus is het allermooiste dat we op aarde kunnen beleven. Jezus is het beste, niets in dit leven komt in de buurt van een relatie met Jezus. God heeft ons gemaakt voor Hem! Waarom zou je je blindstaren op wonderen of gaven – en het allerbelangrijkste vergeten? Het is belangrijk om te gaan voor het beste!

Het interessante is dat als je Jezus de plek geeft die Hem toekomt, dat dat niet betekent dat je geen wonderen meer ziet in je leven. Integendeel! Als je de naam van Jezus verhoogt, komen wonderen en tekenen daar achteraan. In Markus 16 staat dat we het evangelie van Jezus moeten delen – en dat wonderen en tekenen ons daarbij zullen achtervolgen. Slangen oppakken, demonen uitdrijven. Dat soort dingen!

Ik zag dit ook toen ik eens mee ging met de campagne van Tommy Odell – de kleinzoon van T.L. Osborn. Wat mij opviel was dat het enige wat hij deed was Jezus verhogen. Hij vertelde de prachtigste verhalen over Jezus en prees Hem zo hoog als hij kon de lucht in! Hij riep de mensen op om Jezus te omarmen en hun levens aan Hem te geven!

Vervolgens bad hij ook voor wonderen en wat gebeurde er? Blinden gingen zien, mensen gooiden hun krukken weg, mensen konden weer lopen! Het was heel bijzonder. Doordat hij Jezus centraal zette, gebeurde er zo veel.

Het veranderde ook mijn campagnes. Ik besefte dat ik Jezus nóg meer ruimte kon geven. En dat deed ik. Ik ging naar India en heb alleen maar Zijn naam verhoogd. Ik vertelde de beste verhalen over Jezus. Mensen waren zo onder de indruk van Hem. Toen we vervolgens gingen bidden voor genezingen, kwamen er meer mensen naar voren dan dat ik ooit daarvoor gezien had. Mensen waren genezen van huidziekten, epilepsie, blindheid. Het drong weer sterk tot mij door: mijn enige taak is om Jezus de plek te geven die Hem toekomt!

Ik geloof dat dit voor ons allemaal belangrijk is. Hoe meer ruimte we voor Hem gaan maken, hoe meer we van Hem gaan zien. Mensen vragen zich vaak af waarom sommige werken voor God zo gezegend zijn. Als je doorvraagt kom je er vaak achter dat de mensen die er achter zitten er alles aan doen om ruimte te maken voor Jezus. Doe dit ook, in je bedrijf of op je school, laat Jezus zien! Hoe meer Jezus, hoe meer zegen!

Blessings, David de Vos