Je bent keihard aan het bidden! Want als er een moment is waarop God door MOET breken… dan is NU het goede moment. Toch blijft elk signaal van God uit. Hoe kan dit? De zussen van Lazarus kenden dit gevoel als geen ander. Hun broer (en tevens vriend van Jezus) lag doodziek op bed. Jezus moest NU komen!

Je zou denken dat Hij direct in actie zou komen bij het horen van dit afschuwelijke nieuws. Maar het tegenovergestelde gebeurt. Jezus blijft in de rust en zegt: “Deze ziekte loopt niet uit op de dood, maar op de eer van God.” Wat een frustrerend antwoord! Dat is toch het laatste wat je wilt horen?! Jezus blijft vervolgens nog twee dagen ‘hangen’ op de plek waar Hij is, waardoor de ‘worst nightmare’ van de zussen uitkomt: Lazarus sterft.

Jezus! Waar was U nou? U bent te laat!!! Dat is wat de zussen moeten hebben gedacht. En dat is wat wij vaak denken op het moment dat Jezus niet doorbreekt. Hij lijkt soms extra geduldig op het moment dat de nood het hoogst is. Maar, was Jezus ook écht te laat? Het verhaal uit Johannes 11 laat zien dat Jezus wel degelijk wist wat Hij deed. Hij wachtte opzettelijk op het moment dat Lazarus zou sterven. Met een hoger doel voor ogen: de ongelovigen laten zien wat Hij kan: iets, wat ze nooit voor mogelijk hadden gehouden!

Ik wil je bemoedigen met dit verhaal. Weet, dat als Jezus voor jouw gevoel niet doorbreekt, Hij wel degelijk doorbreekt. Misschien niet op het moment dat jij het verwacht, maar blijf erop vertrouwen dat Hij weet wat Hij doet. Hij geeft alle eer aan God, dwars door jouw leven heen!