Het verhaal van Petrus die wandelt over water kennen we allemaal. Maar met deze blog wil ik je laten nadenken over jouw ‘stukje water’. Wandelen op water staat namelijk voor het doen van het onmogelijke. Het vraagt om een wonder van God, omdat het je uit jezelf niet lukt.

We zijn hierbij al snel geneigd te denken aan het bovennatuurlijke. Maar misschien is jouw stukje water wel jouw onvermogen om emotioneel kwetsbaar te zijn. Dat je zegt: “Dat staat te ver van mijn bed. Ik kan het niet!” Misschien is jouw stukje water wel jouw onvermogen om krachtig en sterk te zijn. Om af en toe je rug te rechten en te zeggen: “Genoeg is genoeg!”

Wat je uitdaging ook is: houd je ogen op Jezus gericht. Hij kan als geen ander op water wandelen. Het bovennatuurlijke is immers zijn domein! Hij kan wat jij niet kunt. Hoe mooi is het, dat als jij onvermogen voelt opkomen en bewust onbekwaam wordt (help, ik weet het allemaal niet meer!), dat je je vertrouwen kan en mag stellen op Jezus. Hij kalmeert je met de woorden: “Rustig maar, Ik kom eraan.”

Deze woorden zijn genoeg voor jou om je aan op te trekken. Ja, je kunt net als Petrus proberen op water te wandelen en daarmee de held uit te hangen. Maar nodig is het niet, want God wil jouw Held zijn.

Denk vandaag eens na over jouw stukje water; dat wat voor jou onmogelijk lijkt. En vraag God zijn hand naar je uit te strekken. Hij laat zichzelf maar wát graag aan je zien!