Campagne Ouagadougou

Campagne Ouagadougou

Sfeerimpressie video en dagverslagen

Dag 5

Het grootste voorrecht!

img_0558pan2pseditklein

Het is moeilijk te geloven dat de campagne alweer voorbij is! Vanavond sloten we af met nog een geweldig feest. Opnieuw waren er blinden die weer zagen, doven die konden horen en verlamden die genezen waren. De lijn met getuigenissen was te lang om allemaal te kunnen horen.

Terugdenkend aan hoe alles begon, herinner ik me nog hoe ik 10 jaar geleden samen met Laurens een van onze eerste campagnes hield in Afrika. Er kwam des tijd maar 100 man op af. Nu tien jaar later hebben we, dankzij jullie steun en Gods zegen, ons eigen geluidsysteem en mogen we tot zegen zijn voor duizenden mensen. Het is nog een beetje onwerkelijk en dankbaarheid vervult onze harten.

Dank-jullie-wel! Dat jullie ons steunen, sturen en voor ons bidden. Ik heb het idee dat we nog maar aan het begin staan van alles wat God van plan is. Deuren vliegen open en in elke gelegenheid hebben we maar één boodschap: Jezus!

We zijn alweer bezig met het plannen van de volgende campagne. Maar nu eerst naar huis om weer lekker uit te rusten.

Om een prediker van het evangelie te mogen zijn, is het grootste voorrecht!

David de Vos
en het team van Go and Tell

Dag 4

Moslims tot geloof!

_mg_1983klein

Naarmate de dagen voorbij gaan, groeit de menigte meer en meer. En dan wordt het steeds belangrijker om het evangelie te preken. Vanavond kwamen er weer heel veel mensen tot geloof inclusief moslims die op het podium komen belijden dat ze in Jezus geloven.

Zo was er een moslim die vertelde dat hij een flyer kreeg van de campagne. Thuis leek de flyer wel licht te geven in het donker. Hij ontving een openbaring van het bloed van Jezus. Hij vertelde dat er op dat moment een gedaante vluchtte uit zijn kamer. De geestelijke wereld hier is zo reëel. Hij kwam vanavond naar de campagne, luisterde naar het evangelie en besloot zijn leven aan Jezus te geven!

We hebben een grote groep bezoekers hier uit Nederland. Een aantal nam een taxi naar het campagneterrein en vroeg de taxichauffeur of hij wilde blijven wachten, maar ja tijd is geld. Toen boden ze hem een bedrag aan waarvoor hij zou blijven. Hij nam plaats op het podium. Aan het einde van de avond opende hij zijn hart en handen voor Jezus!

Vanmorgen hadden we de laatste meeting van de leidersconferentie. Wilkin van de Kamp en Michiel Koelewijn deelden sleutels waar de leiders in hun eigen gemeentes mee aan de slag kunnen. Aan het einde van de conferentie gaf Wilkin een symbolische sleutel van eenheid aan de leiders. Het was een indrukwekkend moment.

Vanavond vroeg ik Wilkin om voor bevrijding te bidden tijdens de campagne. Het gevolg was opnieuw prachtige getuigenissen van genezing en bevrijding.

Verlamden gingen lopen, een dove vrouw kon horen, maar het allermooist zijn de mensen die hun hart aan Jezus geven!

Dank voor jullie gebed, bidden jullie mee dat we morgenavond nog een fantastische avond zullen beleven?!

David de Vos
en het team van Go and Tell

Dag 3

Wonder boven wonder

img_9846klein

Stel je voor een leven vol ellende, zonde en schuldgevoel. Je voelt je vies, maar er bestaat geen water in de wereld waarmee jij je echt schoon kunt wassen. Dat was de situatie van Rachab in de Bijbel, of Zacheus. Beiden woonden in Jericho en alles veranderde in een dag toen het plan van God zich aandeed aan hun voordeur.

Rachab werd van prostituee de redder van haar familie en kwam uiteindelijk zelfs in de geslachtslijn van Jezus voor. Zacheus ontmoette Jezus, ontving vrede en zette alles recht wat krom was. Je zonden zijn vergeven, al je schuld is weggedaan! Dat is wat Jezus alleen kan doen.

Een dag gewoon als alle andere, totdat je Jezus ontmoet. Dan wordt het een dag om nooit meer te vergeten. Er is geen andere boodschap dan deze, die de wereld moet horen. Daarom gaan we er keer op keer opnieuw op uit om het goede nieuws te vertellen aan de duizenden mensen hier in Burkina Faso.

Gods tegenwoordigheid was zo voelbaar aanwezig vanavond. Het eerst wonderen was van een vrouw die 20 jaar doof was. Ze schreeuwde het uit van geluk. Ze kwam met haar ziekenhuisonderzoek en haar gehoorapparaat, die had ze niet meer nodig. Zo blij! Dat kan alleen Jezus doen.

Een andere man was verlamd naar de campagne gebracht, 5 jaar had hij niet gelopen. Zijn zoon had hem achterop de brommer gebracht en verschillende mensen hielpen hem eraf. Na het gebed vanavond, moedigden de mensen om hem heen hem aan te gaan wandelen. Dat deed hij en met elke stap merkte hij dat er meer kracht in zijn benen kwam.

Wat een machtig God dienen wij! Er gebeurt teveel om te vertellen, maar ik wil je ook vragen voor ons te bidden. Morgen is de laatste dag van de leidersconferentie. Wilkin van der Kamp en Michiel Koelewijn zijn speciaal hier om ons hierin te ondersteunen. Willen jullie bidden voor een machtige uitstorting van de Heilige Geest?

Iedere keer als ik het evangelie preek voor zoveel mensen, huilt mijn hart om de mensen die deze boodschap nog nooit hebben gehoord. Wil je bidden dat de stad zal uitlopen om het evangelie te horen?

Dank voor al jullie support en gebeden,

David de Vos en het team van Go and Tell

Dag 2

Een lopend vuurtje

img_9587pan1ajpgklein

img_9662klein

De wonderen van gisteravond zijn als een lopend vuurtje door de stad gegaan. Er waren vanavond dubbel zoveel mensen aanwezig als gisteravond. Wat was het heerlijk om het goede nieuws van Jezus met zoveel mensen te mogen delen.

Mijn boodschap ging over: Als Jezus ja zegt, kan niemand nee zeggen.
Dit is hier een Afrika een bekend liedje. Iedere keer als ik een verhaal van Jezus vertelde, zette de band het nummer in. Er was zoveel vreugde. Ook vertelde ik het verhaal van mijn jongste zoon en zijn snackbeker. Ik vertelde dit verhaal voor het eerst tijdens Simply Jesus dit jaar. Ik had beloofd dat als hij ervoor zou sparen, dat hij er een mocht kopen. Toen hij zijn geld bij elkaar had, waren ze uitverkocht! Ik probeerde hem uit te leggen dat het onmogelijk was om nog aan zo’n beker te komen. Hij keek me aan en zei: maar je hebt het belooft! Hij had zoveel vertrouwen in mijn woorden. Hoe ik het hem ook probeerde uit te leggen, hij bleef erbij dat we hem moesten kopen. Maar ik kon zelfs geen tweedehands vinden.

Lang verhaal kort, onderweg naar Amerika moest ik zo denken aan zijn vastberadenheid. Ineens besefte ik dat ik hem misschien in Amerika wel kon kopen. Het eerste wat ik deed, toen ik aankwam, was opzoek naar de snackbeker en ik vond er een! Toen sprak God in mijn hart en zei: David, zijn vertrouwen in jou heeft jou aan de andere kant van de wereld bewogen om te doen waar hij om vroeg. Als je mij vertrouwt, zal ik – al is het nodig – aan de andere kant van de wereld bewegen om te doen wat je hebt gevraagd! Wow! Wat een liefdevolle Vader. Liefde spreekt elke taal en ook de taal van mensen hier in Burkina Faso.

De oproep om je hart aan deze liefdevolle Vader te geven, voelde als een explosie! En wat een gave response! Duizenden mensen zeiden ja tegen Jezus.

Hierna mochten we opnieuw getuigen zijn van de wonderen van Jezus. Twee moslim vrouwen kwamen samen met klachten van pijn door hun hele lichaam. Nadat Jezus ze genezen had, stonden ze vrijmoedig op het podium te getuigen!

Weer een andere vrouw was 11 jaar verlamd en ontving vanavond voor het eerst kracht in haar benen. Stapje voor stapje leerde ze opnieuw te lopen. Toen iemand haar hulp aanbod zei ze nee! Ik wil het zelf doen. Ze straalde van geluk op het podium toen ze haar dank aan Jezus uitte!

We zijn zo dankbaar en willen jullie danken voor jullie likes, reacties en gebeden… ze zijn bemoedigend en ze helpen!

Tot morgen!

David de Vos
en het team van Go and Tell

Dag 1

Jezus opent de ogen van de blinden!

 

2016-bf-foto

Na maanden van plannen en hard werken door allerlei mensen was het dan vanavond eindelijk zo ver! De eerste campagneavond met ons eigen systeem zit er op. Een grote groep mensen verzamelde zich om naar het woord van God te luisteren. En iedereen leek open om Jezus de Heer van zijn of haar leven te maken. De respons was eensgezind: Ik kies voor Jezus, ik kies voor het leven!

Tijdens het gebed voor wonderen was er grote vrijmoedigheid en verwachting bij de mensen. De tegenwoordigheid van God was zo dichtbij. Allerlei mensen brachten hun geloof in actie door te doen wat ze eerst niet konden.  O, wat is er veel nood in de wereld, maar wat is het dan gaaf als er een straaltje hoop vanuit de hemel de aarde bereikt.

Een overweldigend getuigenis was van een vrouw die een ongeluk had gehad en daardoor blind was geworden aan een oog. Haar zus attendeerde haar op de campagne en ze besloten samen te komen. Tijdens het gebed legde ze haar hand op haar oog en tot haar grote schrik ging haar oog open! Ze kon weer zien voor het eerst in jaren. Ze liet haar tranen de vrije loop tijdens haar getuigenis. Ook ik hield het niet meer droog.

Een andere jongen was vanaf zijn vijfde jaar totaal blind door een oogziekte, maar na 16 jaar opende Jezus vanavond zijn beide ogen. Op het podium vroeg ik of hij mij wilde pakken terwijl ik wegrende. Zo kon ik nagaan of hij kon zien waar ik naartoe ging. Hij had me binnen no time te pakken! Het is net als in de dagen van de Bijbel: Jezus opent nog steeds de ogen van de blinden!

Een andere dame kwam halfzijdig verlamd aan en ging genezen weer naar huis. We hebben veel om ons over te verheugen. We zijn blij met jullie die thuis voor ons bidden. Willen jullie bidden dat God de campagne zelf verder overneemt en dat velen deze week zullen uitlopen naar het terrein om het evangelie te horen?

Alvast bedankt! Een liefdevolle groet van ons hier uit Burkina Faso.

David de Vos en het team van Go and Tell

 

Evangelisatiecampagne

in de hoofdstad van Burkina Faso!

We zijn in de afgelopen maanden steeds dichter bij de realisatie van ons eigen systeem gekomen voor campagnes in Afrika. In dit najaar willen we de eerste campagne met dit systeem draaien in Ouagadougou, de hoofdstad van Burkina Faso. Dit zal een bijzondere mijlpaal zijn voor Go and Tell.

Lange tijd hebben we uitgezien om de stap te maken naar een eigen systeem. Sinds 2013 hebben we verschillende steden in Burkina Faso aangedaan met een evangelisatiecampagne. De christelijke leiders van Burkina Faso zijn samen met ons gaan geloven voor een eigen systeem. Onze visie is dat het systeem in Ouagadougou gestationeerd zal worden, om vanaf die plek te kunnen uitreiken naar andere steden in West-Afrika.

De campagne in Ouagadougou zal plaatsvinden van 7 t/m 11 december dit jaar. In het voorjaar zijn de eerste ontmoetingen geweest met leiders van verschillende kerken voor de organisatie van deze campagne. Doordat we de campagne in de hoofdstad organiseren, hebben we de mogelijkheid om nog meer mensen dan ooit te bereiken met het evangelie. De kosten voor de organisatie, de promotie en de nazorg zullen hierdoor echter ook hoger uitvallen. We verwachten dat voor deze vijfdaagse campagne een budget van 50.000 euro nodig is.

We willen je vragen ons mee te helpen om deze campagne mogelijk te maken door een gift te geven. Iedere bijdrage, klein of groot, maakt een verschil en helpt ons om mensen te bereiken met de liefde van Jezus. Bid met ons mee voor de voorbereidingen en de campagne en geef een gift voor de campagne in Ouagadougou. Bedankt voor jouw support!

Met je gift help je ons om:
100 euro – 1 dag radioreclame;
200 euro – 20.000 flyers om mensen uit te nodigen;
500 euro – plaatsing van een billboard.