Verslag

Like Jesus 2016

Een spetterend record voor ons tienerevent Like Jesus dit jaar: meer dan 2300 bezoekers! David sprak tijdens de eerste sessie over de verloren zoon. Op een levensschroot scherm werd het verhaal van de verloren zoon afgespeeld, terwijl de schriftlezing werd gehouden. Eigenlijk waren zowel de jongste als de oudste zoon verloren. De een in de wereld, de ander in de kerk. Maar Jezus, de Zoon van God, is de derde zoon in het verhaal. Hij vertelt het verhaal en heeft beide broers gered; zowel de jongste als de oudste.

David probeerde de goedheid van God zichtbaar te maken door een jongen en een meisje uit het publiek naar voren te halen en hen te vertellen hoeveel God van hen houdt. Vervolgens kregen ze (net als de verloren zoon) een nieuwe mantel, nieuwe sandalen en een nieuwe ring; oftewel in deze tijd: Nike Air-maxjes, een hippe jas en een horloge. ‘Je bent mijn kind, daarom is dit voor jou’, zijn de woorden van de Vader. Zijn goedheid is voor ons allemaal!

Tussen de programma’s door was er weer van alles te doen: popcorn, snoep of patat eten, losgaan op het springkussen of dansen met de DJ!

In de middag sprak Joshua Jurjevich over het ‘inclusief’ laten voelen van mensen in deze wereld. Jezus gaf het goede voorbeeld en liet mensen altijd inclusief voelen; ze horen erbij! Joshua deed een emotionele oproep: “De wereld om ons heen leeft in gebrokenheid en is verloren! Als wij niet achter ze aan gaan om te helpen, wie dan wel? Laten we stoppen met vingers wijzen en beginnen met het uitreiken van een helpende hand!”

Tieners vonden het fantastisch. Giovanni (16): “Er hangt een toffe sfeer! De preken hebben me echt geraakt!”

Martin Koornstra sprak over 2 Koningen 13, waarin hij benadrukte dat alles wat je voor God doet, goed is om met je héle hart en ziel te doen. Niet een beetje, maar dwars door moeite en teleurstelling heen en met hart en ziel achter Jezus aan! Na de zegenbede ontplofte de zaal van vreugde; het was werkelijk één groot feest! Bedankt voor jullie gebeden voor deze dag en jullie liefde voor ons werk!

Je kunt je nu al aanmelden voor Like Jesus 2017. Geef je nu op en ontvang tot 1 december de beste prijs voor je ticket: 10 euro p.p.