Simply Jesus

Verslag

Simply Jesus 2017

Even voor tienen staan de mensen nog rijendik buiten in het zonnetje te wachten in afwachting van alweer de 2eeditie van Simply Jesus. De kinderen worden onthaald door Benny de Schildpad en de enthousiaste vrijwilligers wijzen iedereen de weg.

De ochtenddienst wordt geopend door Dwight Dissels, die afgelopen week ook op een unieke manier de rol van Jezus vertolkte in The Passion. Samen met het geweldige muziek- en vocalteam van vandaag wordt de dag spetterend geopend.

David opent deze ochtend. De mensen in de zaal zijn vol verwachting voor deze dag en dat is voelbaar en merkbaar. Hij neemt ons mee in Johannes 4:1-14, waarin Jezus spreekt over levend water dat uit je binnenste zal opwellen als een bron en eeuwig leven geeft. David spreekt over Jezus delen, wat ook de titel is van zijn nieuwe boek dat vandaag uit is. Deze bron in jou geeft eeuwig leven en stroomt naar de mensen om je heen. Is de bron ook in jou aanwezig? Als de bron gaat stromen, dan wachten we soms op het juiste moment om uit te stappen. De vijand zaagt graag de poten onder je stoel vandaan, net als je denkt dat alles oké is. God wil dat je gaat zien wat Hij ziet en dat je in je bestemming wandelt en Jezus deelt. Wees niet bang om dat te gaan doen. Zijn liefde drijft alle vrees uit.

Als de ochtenddienst afgelopen is, genieten we met elkaar van de lunch. De kinderen kunnen even helemaal los op het springkussen of in de voetbalkooi en smikkelen van de lekkernijen van de snoepkraam.

Na de lunch is er opnieuw een feest voor Jezus en dansen en zingen we over wie Hij is voor ons. In de 2e dienst spreekt Richard van der Kolk, voorganger van Hillsong Amsterdam. Gods genade is niet afhankelijk van wat ik deed, maar wat Hij heeft gedaan. Waar identificeer jij je mee? ‘Het gaat er niet om dat je beter dan goed bent, maar dat je beschikbaar bent.’ De kerk dat zijn wij. God wil Zijn kerk bouwen door ons heen. Wij hebben lief, bemoedigen en laten zien wie Jezus is. We hebben niks te bewijzen, maar kunnen geven aan de mensen om ons heen. Zo laten we in dit land Zijn glorie zien.

Na een korte middagbreak breekt de 3e dienst aan, opnieuw vol passie voor Jezus en aanbidding voor Hem. David deelt over de reis van slavernij tot het beloofde land. Soms voel je je oké en ben je vrij van slavernij, maar leef je nog niet in het beloofde land, maar in de woestijn. Toch gebeuren hier ook de grootste wonderen!

God heeft een plan voor jouw leven. ‘God heeft geen supporters nodig, maar partners.’ Wij gedragen ons nog te vaak als fans: zo lang het goed gaat zijn we blij, zodra er storm is worden we boos op God.

Als het tegenzit plaatsen we stenen tussen ons en God in. Elke situatie die tegenzit kan ik proberen geestelijk te verwerken óf ik plaats een steen tussen mij en God. God is liefde. Geen enkele situatie is een muur waard tussen jou en God. In Jezus’ naam wordt elke muur afgebroken!

We sluiten de dag af met een oproep voor alle mensen, kerkgaand of niet, die hun leven aan Jezus willen geven. Wat geweldig om te zien dat de mensen naar voren stromen en dit moedige besluit maken dat hun leven voor altijd zal veranderen! It’s Simply Jesus.